Železniční modelářská mapa

právníkova mapa



Komerční věstník VI/2024 (červen) Vénových železných drah

dvounápravové osobní vozy řady Bi a Be

Vážení příznivci modelové železnice, 

na Vašich kolejištích se dobře uplatní dvounápravové osobní vozy řady Bi a Be s otevřenými či uzavřenými plošinami. Máme je k dispozici jak s číselným označením epochy IIIa (tj. krátce po roce 1945), tedy s bílými popisy s červeným stínováním, tak s popisy epochy IV (tj. pro roce 1968), a tedy se žlutými popisy a dvanáctimístnými čísly dle standardu UIC.  

Vozy jsou z malosériové produkce a jde o sestavené stavebnice LPH, nápisy jsou provedeny obtisky. Očková spřáhla na perko jdou snadno vyměnit za spřáhla 3G Tillig/Kuehn.            

Jde o jednoduché robustní vozy vhodné pro každého včetně a především začátečníků nebo těch, kteří si chtějí vyzkoušet přestavbu.

Dobrou službu poskytnou jak na místní dráze zařazené do krákých osobních vlaků i třeba o jednom či dvou  osobních vozech nebo do nákladních vlaků s přepravou cestujících, tak na na trati hlavní v soupravách o 5 až 10 vozech.        

Vozy jsou vhodné pro všechny typy kolejišť, od těch nejmenších vč. diorámat pro rozsáhlé modulovkové layouty a bez újmy historické věrnosti mohou být zařazeny do vlaků vedených parní nebo motorovou lokomotivou.        

 

vozy řady Be epocha IIIa

vozy řady Bi epocha IIIa

vozy řady Be epocha IVa

vozy řady Bi epocha IVa

 

Hezké modelaření Vám přejí

Vénvoy železné dráhy